17 April 2016

๐ŸŒธDon't Care~~ ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐ŸŒธ


Yes...yes...yes...memang betul.. Bila kita pekakkan telinga dan buat tak tahu apa orang dok kata pasal kita, kita rasa seolah-olah tak ada apa yang berlaku.. Memang lumrahlah tu kena cakap-cakap dari belakang.. Sakit memang sakit bila dapat tahu.. Tipulah kalau tak rasa sakit hati kan? Tapi, siapa kita nak halang dan nak tutup mulut2 tempayan tu.. Buang masa.. So ambil keputusan untuk TIDAK AMBIL PEDULI satu pun apa yang si polan dan si polan tu dok kata pasal diri ni.. Mula2 memang susah mau buat, tapi lama kelamaan dah terbiasa.. even ada rasa sikittttt saaaakittt haatttii tuu, kena belajar juga untuk tidak ambil tahu dan buat deerrrkk ja.. Bagi saya, tiada keuntungan pun yang kita dapat kalau asyik ambil peduli apa orang kata kan?? alaaa lama2 senyap la tuu...dorang pun bukan selama-lamanya nak mengata (eh yeaaakeee).. Apa2 pun yang penting tu ja, jangan sesekali peduli apa orang mau cakap, sebab manusia tak kan pernah puas hati kat kita sebab kita sendiri pun ada juga rasa tak puas hati dengan orang lain kan?? haaa... jadi dah tau macam tu  JUST IGNORE IT :)

0 comments:

Post a Comment

 

❤ EciL Diary ❤ Template by Ipietoon Cute Blog Design