25 February 2017

๐ŸŒธBye Bye Jerawat๐ŸŒธ

Haiii.. rasa lama betul tak memblog ni..al maklumlaah busy (ehh, busy kee) Okay hari ni nak update blog sebab ada benda yang saya nak share dengan awak2 semua.. pernah dengar jenama ESKINOL? mesti pernah kan? Eskinol ni kira macam toner laa.. dulu saya guna toner jenama lain, tapi rasa macam muka tu rasa tak 'bersih' sangat.. :( Tapi bila cuba eskinol ni,,memang rasa dia lain macaamm.. lain macam sebab apa?? sebab saya rasa muka saya betul2 rasa bersih dan segar!! Alhamdulillah dalam masa beberapa bulan pakai muka tak cepat berminyak, dan jerawat cepat kecut.. tapi kalau nak lagi best effect dia, campurkan eskinol dengan dalacin c. Dalacin C ni sejenis antibiotik yang boleh letak kat toner kita. hasil gabungan dua benda ni perrghh.. superrbbb.. Jujurnya muka saya sendiri ni banyak parut jerawat dan banyak jerawat pasir akan timbul (lebih2 bila muka naik minyakkk) Ingat, salah satu sebab kenapa jerawat cepat naik adalah muka berminyak, sebab liang2 roma kita tersumbat dan tu la juga terjadinya blackhead dan whitehead..

Saya start campurkan Dalacin C dengan eskinol dalam bulan 12 tahun lepas(2016) daan sampai sekarang saya masih guna(tak habis lagi sebenarnya)  dan alhamdulillah, adik sendiri tegur napa muka licin, jerawat yang degil2 pun jarang2 dah tumbuh, apatah lagi parut jerawat,, dan liang2 roma pun semakin mengecil.. siapa tak rasa seronok kan? Lagi 1 eskinol ni membantu untuk mencerahkan muka juga tau.. Memang best dan kos pun tak berapa mahal.. Oh ya kalau nak campurkan Dalacin C dalam eskinol pastikan ikut sukatan yang betul, kalau macam saya, saya beli yang besar terus (225ml) jadi sy guna 1 biji Dalacin C yang 300mg punya.. kalau kecil, guna Dalacin C yang 150mg..

15 January 2017

๐ŸŒธCounting..... ๐Ÿ•›๐Ÿ•ง๐Ÿ•๐Ÿ•œ๐ŸŒธ

Semoga Allah permudahkan urusan kami... Aamiin..  Eh lupa selamat tahun baru 2017..  #12daysleftuntilmyeday ๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’Œ #28012017

23 December 2016

๐Ÿ’๐Ÿ’

Counting month for my big day... In Shaa Allah... Aamiin.... and counting day for my eday :)

๐Ÿ’—

Terima kasih Allah, anugerahkan insan yang terima saya seadanya diri saya.. :)

06 December 2016

๐ŸŒธ MY GRADUATION ๐ŸŒธ

ALHAMDULILLAH BUDAK KECIK DAH DAPAT DEGREE!! YEAAAYYY :)

Konvo hari tu di MAEPS Serdang Selangor.. 7 hingga 12 November 2016.. Sidang 3 pada 8hb jam 8.00am.. masa konvo ni la baru jumpa balik dengan classmate setelah setahun lebih tak jumpaaa... classmate kita dah ada yang kahwin daaaaann siap dah ada baby lagi... dah ada juga yang dah tunang.. Rasa macam belum lepas rindu dengan dorang.. Tapi tu la dapat luang masa sikit ja, pas tu pergi dengan family masing-masing... betullah kata orang masa zaman belajar dulu lagi best dari zaman ko dah kerja sebab masing-masing dah sibuk dengan kerja sendiri.. Masa jumpa balik dengan classmate tu rasa macam feeling dia lain sikit tau berbanding masa sama2 belajar.. ntah kenapa,mungkin sebab semua dah meningkat DEWASA laaah kot kaaan... Tapi it's okay, Allah bagi peluang jumpa orang-orang yang saya rindu... kat sini adalah beberapa gambar masa konvo hari tu... 








01 October 2016

๐ŸŒธALHAMDULILLAH ๐ŸŒธ

Syukur alhamdulillah,, finally posting jugak walaupun dah nak setahun menanam anggur.. huk2.. keluar result penempatan tu pada 18 Julai 2016.. pas tu tarikh lapor diri 25 Julai 2016.. Masa 25 Julai itu kami kena hadirkan diri di Sabah Trade Centre.. Masa tu baru kena bagi surat penempatan.  Punyaalaah berdebar masa tuh.. annndddd guesss what?? my first school is SK PEKAN TELUPID !!
sebelah daerah ja.. tp mula-mula tu memang rasa macam berat hati, tp bila dapat tau classmate saya masa kat IPG pun 1 sekolah sama saya, memang happy gila laaa... rezeki la kot kan.. Alhamdulillah.. Now sudah genap dua bulan berkhidmat (chewaaaahh,, baru 2 bulan kottt ) Harap dapat sesuaikan diri dan adapt persekitaran tu sekolah.. Moga dapat jalankan tugas dengan sebaiknya.. Aamiin..Jauh lagi perjalanan ni.. 

16 July 2016

๐ŸŒธ Sometimes ...... ๐ŸŒธ

Adakalanya rasa hati ni nak let go ja semua... Nak move on... Tapi dalam nak move on konon tu terselit jugak pujuk hati sendiri kata 'sabar3' .. Kadang2 sampai nangis bila ingat pasal tu.. Mungkin Allah nak uji.. 
Tapi kalaulaaah Allah takdirkan jalan cerita saya macam ni,atau macam tu.. Sis redhoooo.. Ya la siapa kita nak lawan takdir Tuhan kan? Mungkin Allah tau yg mana terbaik... Doa sntiasa xpernah putus doa tu.. Sekuat mana pun kita genggam, kalau Allah kata ia bukan milik kita, maka bukanlah,tapi jika Allah kata sebaliknya, in shaa Allah xkemana juga.. Biarlah serahkan semua pada Allah, biar Dia yg menilai... :')
 

❤ EciL Diary ❤ Template by Ipietoon Cute Blog Design